James Webb Uzay Teleskobunun mimarlarından Fizik Nobel Ödülü sahibi ile buluşuyoruz!

Gök bilimi alanında James Webb Uzay Teleskobu erken evreni gözlemleyerek tüm dünyada merakla takip ediliyor. Aktif galaksileri, çekirdekleri, yıldız kümelerini ve gezegenleri hiç görülmemiş görüntüleri ile ortaya koyuyor. Gök bilimi için çığır açacak şekilde galaksilerin büyümesini, yıldızların ve gezegen sistemlerinin oluşumunu gözlemliyor.

James Webb Uzay Teleskobunun mimarlarından Fizik Nobel Ödülü sahibi ve NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi Kıdemli Astrofizikçi Dr. John C. Mather bilimsel yolculuğunu 25 Ekim 2023 tarihinde genç insan kaynağımız, üniversitelerimiz ve toplumumuz ile paylaşacaktır.
Çarşamba günü 25 Ekim 2023 tarihinde saat 16:30’da TÜBİTAK olarak sanal ortamda gerçekleştireceğimiz olan bu bilimsel etkinliğimize genç insan kaynağımızın, üniversitelerimizin ve toplumumuzun yoğun ilgi ve merakını bekliyoruz! Bilimsel merakın peşinden koşulması ve çığır açıcı gelişmelerin sağlanması için her zaman yanınızdayız.

Webinar İngilizce gerçekleşecek ancak Türkçe tercüme de olacaktır.
Webinar’a katılmak için:
Şifre: 452694