Türkiye’nin yerli ve millileşme çalışmalarının en önemli mihenk taşlarından birisi ASELSAN ile Gaziantep Üniversitesi Optik ve Aküstik Mühendisliği ile Fizik Mühendisliği’nin ortaklaşa düzenlediği Çalıştay büyük ilgi gördü.

ühendislik Fakültesi’nde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin her gün çok sayıda bilimsel, sanatsal ve sportif aktiviteye ev sahipliği yaptığını belirtirken, “Bugün de ASELSAN’ın değerli yetkilileriyle birlikteyiz. Özelikle yerlileşen ve millileşen, aynı zamanda da sadece kendi ihtiyaçlarını değil, gelecekte coğrafyamızda birçok ülkenin de ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde yazılımlarıyla ve yeni ürettiği silahlarıyla hem pay sahibi olup, hem de gücünü ortaya koyan bir ülke Türkiye. Bu bizi gururlandırıyor. Gururlandıran yapıyı oluşturan birkaç tane mekanizma var. Bunlardan birisi de, alt yapıda eleman yetiştirecek olan belli firmalarımızdır. ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN gibi firmalarımız, hem kendi yazılımlarını ortaya koyuyor, hem de sahadan alt yapı elemanlarını bulup kabiliyetlerini keşfederek geleceğe yetiştiriyorlar” dedi.

Rektör Gür’ün açılış konuşmasının ardından kısa adı ASELSAN olan Askeri Elektronik Sanayi’nin kıdemli mühendisleri Mustafa Erbudak, Veysel Şahin, Devrim Anıl, Tolga Ziya Sender, Alp Eren Sinan Özkan ve Ramazan Koç tarafından kurumun misyon ve vizyonu, üniversitelerle olan işbirlikleri; AR-GE çalışmaları gibi konularda öğrencilere yönelik bilgilendirmeye geçildi. Konuşmalarında, ASELSAN’ın kuruluşundaki milli amacın küresel pazarda paydaşları için yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir teknoloji firması olmak amacı taşıdığını vurguladı. ASELSAN’ın elektronik teknolojileri ve sistem entegrasyonu alanında; Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, yurt içi ve dışındaki müşterilerine katma değeri yüksek, yenilikçi ve güvenilir ürün ve çözümler sunmak ve Türkiye’nin teknolojik alanda dışa bağımlılığını azaltıp, küresel hedeflerine marka bilinirliğini artırarak ulaşan, halkına gurur veren bir savunma şirketi olmak amacı taşıdığını belirten yetkililer, “Bu amaçla askeri haberleşme sistemleri, kamu güvenliği haberleşme sistemleri, uzay teknolojileri, kripto ve bilgi güvenliği sistemleri, elektro optik sistemler, insansız sistemler, silah sistemleri ve elektronik harp sistemlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sistem üzerinde çalışmalarımız bulunuyor” dedi.

ASELSAN’dan GAÜN’de çalıştay -  (2)

 

 

ASELSAN’dan GAÜN’de çalıştay -  (4)

ASELSAN’dan GAÜN’de çalıştay -  (5)